M Touring Specials

Onze missie is het restaureren en herontwikkelen van nooit geproduceerde BMW M3 & M5 Tourings.

Specialist in BMW M Touring

Wij zijn een specialist in BMW M Touring en onze missie is het restaureren en herontwikkelen van nooit geproduceerde BMW M3 & M5 Tourings. Ons doel is om BMW M Tourings in nieuwstaat te restaureren, volgens originele M specificaties en met OEM onderdelen. Wij restaureren en herontwikkelen de BMW M Tourings in opdracht voor onze klanten, geheel volgens de gewenste kleurstelling en optielijst.

BMW M3 & M5 Touring Concept

Inspiratie voor onze BMW M Touring Specials zijn de enige ooit door BMW M gebouwde BMW E46 M3 Touring Concept en BMW E39 M5 Touring Concept, die in het BMW museum in München, Duitsland worden bewaard. De BMW E34 M5 Touring en BMW E61 M5 Touring zijn destijds wél in productie gegaan, twee fantastische M5 Tourings die functionalisme en sportiviteit prachtig combineren. Daarom erg jammer dat de BMW E46 M3 Touring en BMW E39 M5 Touring nooit in productie zijn gegaan. Voor ons dé reden om deze fantastische auto's te restaureren en te herontwikkelen.

BMW E46 M3 Touring

De basis voor het restaureren van een BMW E46 M3 Touring is een gewone BMW E46 Touring en een donor BMW E46 M3 Coupé. Omdat de voorschermen van een Touring een andere lengte hebben, moeten de voorschermen van de M3 Coupé worden aangepast om te kunnen monteren op de Touring. Voor het verbreden van de achterschermen van de Touring gebruiken we de achterste wielranden van de M3 Coupé. Deze worden uit de carrosserie van de M3 Coupé gehaald en in de carrosserie van de Touring gelast. Ook de achterbak bodem van de Touring moet worden vervangen voor die van de M3 Coupé, om het M3 uitlaatsysteem te laten passen onder de Touring. De motorkap van de M3 Coupé past wel exact op een Touring en wordt eenvoudig overgeplaatst. Tenslotte wordt het chassis bij de bevestigingspunten van het achterste subframe extra verstevigd door het inlassen van stalen strips om de zwaardere krachten door het hogere vermogen van de S54 te kunnen opvangen. Omdat er zoveel plaatwerk nodig is voor de restauratie van een E46 M3 Touring, gaan we altijd uit van het volledig opnieuw spuiten van de carrosserie.

BMW E39 M5 Touring

De basis voor het restaureren van een BMW E39 M5 Touring is een gewone BMW E39 Touring en een donor BMW E39 M5 Sedan. Naast de langere daklijn is de achterbak bodem het enige verschil tussen een BMW E39 M5 Sedan en een BMW E39 Touring carrosserie, vanwege de twee dubbele einddempers van de M5 die veel ruimte in beslag nemen. Voor ons is dit de basis aanpassing van de Touring carrosserie voor het restaureren van een BMW E39 M5 Touring. Dit betekent dat we hiervoor op zoek gaan naar een donor M5 carrosserie waar de achterbak bodem uit wordt gehaald. Alle techniek zoals de 4.9i V8 S62 M5 motor, de M5 6-bak, de M5 aandrijflijn en de M5 voorophanging zijn rechtstreeks te monteren op een standaard E39 Touring carrosserie. De achterophanging van de E39 Touring verschilt van die van de M5, omdat de Touring standaard voorzien is van luchtvering en de M5 niet. Maar het sper-differentieel en de overige onderdelen van de aandrijflijn van de M5 passen in het subframe van de Touring.

Meer M Touring Specials

Daarnaast willen wij op dezelfde manier in de nabije toekomst ook de volgende BMW M Tourings gaan restaureren en herontwikkelen:

•  BMW E30 M3 Touring Evo III
•  BMW E36 M3 Touring GT/LWE
•  BMW E46 M3 Touring CS/CSL/GTR
•  BMW E91 M3 Touring GTS/CRT
•  BMW F11 M5 Touring

Interesse? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Nieuwste M Touring Specials

Nieuw

BMW E39 M5 Touring #02

Bouwjaar: 06/2001
Kleur: Oxford groen metallic II (430)
Status: nieuw project

Bekijk deze BMW

BMW E46 M3 Touring #01

Bouwjaar: 11/2003
Kleur: Chrome shadow metallic (A56)
Status: lopend project

Bekijk deze BMW

BMW E39 M5 Touring #01

Bouwjaar: 04/2001
Kleur: Avus blauw metallic (276)
Status: lopend project

Bekijk deze BMW
M Classics produceert geen auto's. M Classics wordt niet gesponsord, geassocieerd, goedgekeurd, onderschreven en is op geen enkele manier verbonden met BMW AG en M GmbH in München, Duitsland. De naam en het logo van BMW® en M® zijn handelsmerken van BMW AG en alle andere genoemde producten zijn de handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren. Elke vermelding van handelsmerknamen of andere merken is alleen ter referentie. Het resultaat van de nauwgezette inspanning van M Classics is een BMW M Touring Special die is gerestaureerd en herontwikkeld door M Classics.
magnifiercross